Är kaffe nyttigt

kaffe

Är kaffe verkligen bra! Den frågan har jag faktiskt själv börjat ställa mig efter ca 30 års drickande av skiten.

FÖRSTA KOPPEN
Allra första gången jag kom i kontakt med kaffe. Vanligt enkelt brygg-kaffe. Så var jag endast 9 år gammal. Tyckte det smakade gott. Faktiskt.

Men mina kompisar som var med mig när vi stod där vid parken i bostadsområdet och blev serverade. Dom hade så kallad vårstädning – dom fick bara för sig att jag absolut inte gillade kaffe och trodde jag drack bara för överbevisa något. Dom syftade på min grimasch jag gjorde när jag drack. Men faktum var den att jag grimascherade lite illa p.g.a kaffe var lite för varmt. Men den visan trodde dom inte på.

Konsumtionen ökade med åren. Jag tjatade till mig kaffe när jag var ca 11-12 år. Fick en kopp om dagen. That’s it som morsan. Vid 15 års ålder var jag nog uppe i 4 koppar. Vid 20-25 år ålder så hela 8-10 koppar. Per dag. Det ökade lite till men har under årens lopp pendlat mellan 8, 9 till 12 koppar per dag. Skrämmande egentligen.

Som många andra, så har jag själv den erfarenheten att kaffe sägs pigga upp. Men gör det verkligen det? Eller är det från person till person?

Pigg av kaffe – Eller är det en myt? Jag själv gjorde ganska nyligen en helomvändning i konsumtion av kaffe. 20 maj 2018. Då satte jag nästan stopp för det hela. Nästan.

Jag drog i alla fall ned kraftigt på kaffet och ligger idag på en volym om 3-4 koppar om dagen. Morgonkaffe kl 0800. Nästa kopp till lunch och den näst sista efter middagen. Känner jag för att verkligen ta en kopp till… så blir det strax innan kl 1900. Men jag behöver faktiskt inte.

Och den linjen tänker jag faktiskt se till att hålla.

 

Min morot

Jag mår ju faktiskt så mycket bättre.