Broccolisoppa

broccoli

Denna maträtt trodde jag inte alls på. För än i torsdags förra veckan.

 

Jag med kollega var ombord på M/S Visby hos Destination Gotland för att göra lite funktionskontroller på de maskiner som finns i deras storkök. Denna gång valde vi att äta lunch på båten för att spara tid, hinna med allt.

Envis som en åsna har jag i åratal bara vägrat äta soppan. Precis som jag vägrade just- broccoli som rawfood sedan barnsben. Å kokt broccoli funkar inte. Men något jag fått erfara med åldern och erfarenheter a.k.a. upplevelser, är att smaklökarna verkligen kan förändra sig, och helt och från tomma intet så börjar man tycka att vissa primörer eller maträtter man ratat halva livet – faktiskt är riktigt god. Speciellt när man kliver över 40-strecket har jag själv märkt.

Dock! Så hamnar broccoli-soppa bland kategori ”god, men ingen favorit”. Där lär den nog stanna.

I alla falls till man blir så pass gammal så man en dag är tvungen att hamna på ålderdomshemmet och uttryckligen bara får nermald mat från kökets blender. Då blir broccoli-soppa kanske helt plötsligt favoriten. Hahaha…

Den broccoli-soppa som vi bjöds på, serverades med rostade brödtärningar och riktigt knaprig bacon. Kanske tillhör? Ingår som standard i receptet? Vad vet jag.

Bilden får tala för sig. Men som sagt.. jag ger mig. Soppan funkar.

 

Vi testade Linas matkasse för någon månad sedan. Helt ok. Finns även som eko-kasse. Klicka på nedan bild för pris.