Tips inför växthusbygge

Jag ska inte göra en mega-artikel om växthus.

Men det finns vissa saker som är absolut värt att ta med i beräkningen. Oavsett du köper ett färdigt koncept eller bygger eget växthus efter egen ritning. Nu menar jag inte att du skall bygga ett gigantiskt växthus. Men plats är bra och du skall absolut inte snåla på utrymmet. Gäller även i takhöjd.

Växthus med låg höjd i tak riskerar att skapa dålig cirkulation. Ju högre i tak, desto större chans för luften att cirkulera med tanke på att det är ett rum du kommer fylla med växter och plantor. Med andra ord, inge bra miljö för dina växter med lågt i tak.

 

Planera ekonomin väl.
Skriv upp varenda utgift ni kan komma på. Alla älskar inte ekonomi. Eller för den delen –  sitta där med excelbladet i datorn och räkna ut minsta detalj. Men i längden så lönar det sig. Framför allt om du nu skall bygga ditt växthus helt själv.

Trött på ekvationerna? Stäng ned excel och vänta gärna några dagar. Vänta helst en vecka så hjärnan får chans att koppla av och koppla bort det. Annars kommer hjärnan undermedvetet att tänka åt dig, oavsett om du sover eller är vaken.