Innehållet är styrkan

hälsomat

Det har jag själv fått känna av efter att nu provat en tid.

 

Min frukost bl.a.
Så länge jag kan minnas har det alltid bestått av 2-3 koppar kaffe, en mängd mackor med ost eller skinka. Detta fick jag i mig halvtimmen efter väckarklockan ringt och ca halvtimmen innan jag skulle börja jobba. Så här i efterhand och facit i hand – “snacka om” kropp och själ i topp.

Gick över till havregrynsgröt med mjölk och varierade med olika hemgjorda sylter för ca två år sedan(2016). Tröttnade dock rejält efter ett tag. Gröt är ju verkligen så totalt omotiverande maträtt att titta på. Detta gjorde att jag “för en stund” gick tillbaka till ovan nämnda. Visade sig ganska snabbt vara det sämre steget. Dock – not an sureprice.

Starten, 20 maj 2018.
Ingick ett avtal med mig själv och har sedan drygt en vecka tillbaka gått över till olika smaker av Yoggi yoghurt blandat med cashewnötter, mandlar, valnötter och pumpakärnor. Fungerar fantastiskt bra. Speciellt, har det visat sig, för mig som dras med hög ämnesomsättning – tror jag i alla fall. Helt ärligt – börjar jag ändå fundera på om den så kallade höga ämnesomsättningen egentligen..  beror mycket på allt kaffe.