Vad odlas i växthuset

Man kan ju ha en salig blandning med favoriter. Helt ärligt så kan faktiskt hela växthuset bestå av dina favoriter eftersom du bestämmer helt och hållet vad du skall odla. Får du tråkigt nog inte plats med alla favoriter så kan du alltid växla och odla om vart annat eller tredje år.

Vi har dock tillräckligt med plats så vi får plats. På rak arm så vet jag inte antalet, men det rör sig förmodligen om 10-15 sorter med grönt och 5-10 olika frukter och bär. Yes- vi är ganska nära till att vara helt egenförsörjda på ekologiskt odlat. I skrivande stund kommer jag även att tänka på antalet kryddor vi har. Säkert upp emot 5 olika kryddor. Något åt del hållet. Dessa har jag tyvärr ingen koll på vad jag gäller sorter. Men gissar på det är de mest förekommande i ett svenskt hushåll.


Nu skall jag dock inte ta åt mig massa “kredits” för detta med växthuset. Nog för att jag varit med och byggt upp det och är med och underhåller det. Faktiskt ligger det hela stora intresset med växthuset hos min sambo. Jag brukar säga att hon är en riktig klassiskt husmor. Hon är helt fantastisk. Brukar skämta med henne och säga att hon är som tagen ur Madicken-serien som utspelar sig under tidigt 1900-tal med husmor Alva.