Växthuseffekt

frukt och bär

Tiden innan jag träffade min sambo, så hade jag en bedrövlig livsstil när det gällde att ta hand om kroppen. Just att äta rätt och nyttigt, få i sig rätt vitaminer och alla dessa mineraler som kroppen behöver. Så det inte bara min aktiva tid på gymmet som påverkar mitt val av kost.

Min sambo har nog till slut fått mig att förstå det nyttiga i ekologiskt odlande och dessa fantastiska primörer. Hon har nog arbetat rätt hårt för att få mig att förstå nyttan. Vilket jag tycker i skrivande stund att så borde ju inte vara fallet. Att förstå det nyttiga med ekologiskt odlande borde ju vara en självklarhet.

Detta med att laga mat är fortfarande inte min grej. Står mer än gärna över och låter min sambo husera i köket till 100%. Som en stor bonus i hennes arbete så är hon helt fantastisk på matlagning, även på att baka gott bröd. Matbröd som fikabröd. Jag är fruktansvärt bortskämd.

Det mest fantastiska med ekologiskt odlande är hur mycket bättre magen mår och även resten av kroppen. Det är absolut ingen skröna och något slags idé-sälj som olika personliga tränare och matlagnings-coacher på tv har – jag lovar. Men! Det ekologiska är som mycket annat. Det måste provas och upplevas. Det går inte att endast lyssna på allt prat från andra människor och sedan fundera på om det hela är ens grej att göra.

Ha hela tiden i åtanke – De vitaminer och mineraler som finns i de olika primörer vid odling, försvinner, dödas av all kemikalisk besprutning. Med ekologiskt odlat så förhindrar bonden att göda jorden med massa dödande kemikalier. Odlingen måste få ha sin naturliga gång på växtriket precis som vilken art som helst. Och som familjefar vill jag naturligtvis ge mina barn en bra start i livet.

Berättelsen i detta inlägg är även en del av anledningen till att jag valt det utstickande namnet växthuseffekt.